Домът на учителя в Русе минава изцяло под управлението на РИО, реши правителството

15:21, 08 юни 16 / Политика 25 408 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С решение от днес Министерският съвет промени от частна в публична държавна собственост статута на имот в Русе. Той е част от сградата на ул. „Александровска“ №29 – бившия Дом на учителя, който беше закрит преди 5 години.

Една трета идеална част от постройката досега е била на областната управа, а две трети на Министерството на образованието и науката (МОН), което е предоставило частта си за управление на Регионалния инспекторат по образование в Русе (РИО).

След влизането в сила на решението, останалата част от сградата също става собственост на МОН и ще бъде предоставена за управление на РИО, са решили министрите. Тя също е обявена днес за публична държавна собственост, с което всъщност е свързана и настоящата промяна на статута на държавния имот.

По неофициална информация, се очаква след приключване на процедурата по деактуването и вече като има само един собственик – Министерството на образованието и науката, най-вероятно да се потърсят инвестиции за ремонт на една от емблематичните за Русе сгради.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама