Наградиха световната вицешампионка по бокс Стойка Петрова със златна значка "Русе"

15:33, 08 юни 16 / Спорт 25 275 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес, кметът Пламен Стоилов прие в Общината световната вицешампионка по бокс Стойка Петрова, нейния треньор Павел Сяров, президента на боксов клуб „Русе“ о.з ген. Александър Стефанов, както и изпълнителния директор на клуба Илия Сяров. За срещата съобщава прес центърът на градоначалника. 

Както е известно, европейската шампионка Стойка Петрова спечели сребърен медал в категория до 54 килограма на световното първенство по бокс за жени в Астана (Казахстан) в края на месец май.

Европейската шампионка Петрова загуби на финала от представителката на домакините Дина Жоламан с 0:3 съдийски гласа. По този начин България завърши надпреварата с две отличия, след като Деница Елисеева заслужи бронз в категория до 57 килограма.

По време на срещата днес, кметът Пламен Стоилов е отличил Стойка Петрова и нейния треньор Павел Сяров със златни значки „Русе“ и с парични премии. Президентът на клуба Стефанов от своя страна е връчил на кмета статуетка с боксови ръкавици за принос към бокса. 

„Гордеем се, че Стойка Петрова записа името си в историята на българския женски бокс като първата българка, участвала на Олимпиада и като първата българка – европейска шампионка по бокс. Тя е била и „Спортист на годината“. Гарантирам, че Община Русе ще продължи да подкрепя бокса и занапред“, е заявил кметът Пламен Стоилов и е допълнил, че не се е отказал от идеята да бъде изградена модерна боксова зала в Русе. 

„Нашите спортисти заслужават да им осигурим добра база. В момента имаме състезатели в 4 възрастови групи на Европейското първенство“, е казал от своя страна Илия Сяров. 

Стойка Петрова на свой ред е разказала за Световното първенство и за организацията, която е била на високо ниво. Треньорът Павел Сяров е допълнил, че неговата състезателка се е справила с най-добрите в категорията като ги е победила, но на финала не е издържала психологически. „На Стойка й предстоят още много състезания, тя ще се развива и като треньор, желанието й е да работи с деца“, е заявил още Павел Сяров. По думите на треньора най-важното е спортистите да се развиват, затова и боксов клуб „Русе“ ги насърчава да учат висше образование. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама