Три дни Бареков, Софиянски, Герджиков и Паси умуват за нова партия

15:53, 08 юни 16 / Политика 25 395 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На тридневна конференция, озаглавена „Завой на дясно“, Николай Бареков, Стефан Софиянски, Огнян Герджиков и Соломон Паси са обсъждали създаването на нов десен консервативен проект в България. Това съобщи базираното в Брюксел издание EUreporter.

Според изданието новата партия е проект под егидата на Европейския парламент, а конференцията е била организирана от евродепутата от групата на Европейските консерватори и реформисти Николай Бареков.

В събитието са участвали видни представители от европейски консервативни партии, както и български общественици, анализатори и политици от консервативното дясно семейство.

„След разгорещена дискусия възможен ли е консерватизмът в България като политическо течение, проект и визия за бъдещето и настоящето на държавата, всички се обединиха около тезата, че модерен консервативен проект в България е възможен, стига политиците да се хванат здраво за работа и да бъдат обединени, а не разцепени“, пише изданието и допълва, че това е бил и съветът на спечелилия безапелационно три изборни битки в Полша понастоящем европейски депутат Томаш Пореба.

По време на дискусиите участниците са анализирали и настоящата политическа ситуация в България в контекста на предстоящите президентски избори 2016 г. Гостите са обсъдили излъчването на единна кандидатура, която да обедини всички политически субекти от дясното пространство.

В изказване по темата бившият външен министър, в чиито мандат България стана член на НАТО, Соломон Паси дори е посочил конкретни личности. Като най-подходящи той е определил кандидатурите на Симеон Сакскобургготски, Петър Стоянов и проф. Огнян Герджиков. „Голямото призвание на съвременното ляво и съвременното дясно е да успеят с обединени усилия да преборят популизма, който в момента гази както Европа, така и САЩ по един и същ безмилостен начин“, цитира ЕUreporter думите на Паси.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама