Президентът, Поли Генова, Рафи четат откъси от любими книги в Пловдив

15:59, 08 юни 16 / Култура 25 305 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Президентът Росен Плевнелиев, писатели, известни музиканти, артисти и политици, ще четат откъси от любими книги Цар-Симеоновата градина в Пловдив, съобщиха от Общината.

Инициативата е на държавния глава и се провежда към третото издание на националната кампания за насърчаване на четенето "Чети с мен",която се включва в рамките на фестивала "Пловдив чете"

Програмата ще започне в 11 часа в събота (11 юни) във Виенския павилион.

Събитието ще продължи до 12.15 часа, като едновременно с това ще има съпътстващи събития и в десетки населени места в цялата страна.

Специален гост на "Чети с мен" ще бъде холандската принцеса Лаурентин, посланик на ЮНЕСКО по въпросите на грамотността, председател на фондация The Reading and Writing. Откъси от книги ще четат също кметът на Пловдив Иван Тотев, актьорът и бивш министър на културата Владимир Пенев, актрисата Мартина Вачкова, издателят и организатор на "Пловдив чете" Божана Апостолова, Поли Генова, Рафи, актрисата Ирмена Чичикова, писателят Георги Господинов, актьорът Валентин Танев, писателят Владимир Левчев, Дони и Нети. Водещ на събитието ще е актьорът Стефан Щерев.

От 12.20 часа всички участници и гости ще разгледат павилионите на "Пловдив чете".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама