Бившите концесионери на “Фабулис” извиха ръцете на Община Шумен, поискаха да им се плати над 1 млн. лв.

16:12, 08 юни 16 25 537 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Шумен ще обжалва решението на Шуменския окръжен съд, според което Добруджа билдинг” ЕООД гр., правоприемник на „Вариант-6” АД - бивш концесионер на “Фабулис” и Летния театър, трябва да получи от Общината около 960 хил. лв. за развалянето на концесионния договор.

До това решение на администрацията се стигна след нарочна среща между кмета Любомир Христов, юристи от Правна комисия с адвоката на “Добруджа билдинг”  Гергана Великова и собственикът на фирмата Мирослав Петров.

Срещата бе кратка, а от страна на “Добруджа билдинг” говори само адвокат Великова.

Тя предложи Община Шумен да разсрочи плащането на дължимите на фирмата пари.

Но освен това поиска за плащане да се договори по-голяма сума от присъдената от съда, като адвокат Великова не съобщи каква точно за какви пари става дума.

При това предложение кметът Любомир Христов заяви, че няма моралното и законното право да подписва подобно споразумение, с което Общината да плаща по-голяма сума. При този отговор Мирослав Петров излезе от залата.

Кметът Любомир Христов предложи “Добруджа билдинг” да вземе “Фабулис” и да го разработи. Предложението му бе отхвърлено от адвокат Великова.

“Очаквахме предложение за по-ниска сума от това, което са спечелили в съда, а те искат по-голяма сума. Това окончателно ни кара да продължим воденето на делата”, каза след срещата Любомир Христов.

Той призова всички юристи от Общинския съвет да помогнат безвъзмездно за обжалването, за да може Община Шумен да спечели делото, което ще се гледа на втора инстанция пред Апелативен съд Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама