Областният на Варна поиска Кранево заради свлачище. Проблемът не е при нас,твърди кметът на Балчик

16:34, 08 юни 16 25 625 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мястото на Обзор и Кранево е във Варненска област, заяви в интервю за Дарик областният управител на Варна Стоян Пасев. Аргументите му за Кранево, което е в област Добрич, са по отношение на решаването на проблема със свлачищата по пътя край морето. Свличането на земни маси между „Златни пясъци” и „Албена” се намира на територията на две области и няколко общини. „Заради свлачището между „Златни пясъци“ и Кранево има реална опасност да пропадне пътят в района, призна областният управител. „При последния обход там огледът показа, че пукнатината е на 4,5 метра от асфалта. Водопроводът там е компрометиран и започна подмяна. Проблемът е, че свлачището е на територията на две области – Варна и Добрич, и всички институции си прехвърлят отговорността. Освен това няма и готов проект“, заяви Пасев и уточни, че двете областни администрации заедно ще кандидатстват за проектиране.

Topnovini.bg потърси за коментар кмета на село Кранево Румен Николов, който отказа коментар по въпроса. Обяснии, че на предстоящия фестивал на цацата в края на седмицата е поканил областните управители на Добрич Детелина Николова и на Варна Стоян Пасев, и може да бъде коментирана идеята.

Кметът на Балчик Николай Ангелов научи от  Topnovini.bg за идеята на губернатора на Варна. Той е категоричен, че на територията на Община Балчик, респективно на село Кранево, няма свлачище. Границата между двете области е по средата на т.нар. северен плаж и проблемите със свлачищата са на територията на община Аксаково, респективно – във Варненска област. Никой не е коментирал с нас такава идея, заяви Ангелов. Още повече, че община Балчик не е страна по проблема с въпросното свлачище.

Кметът припомни, че преди години е имало спор за границата между двете общини – Балчик и Аксаково, която е и граница между двете области. Становището на Община Балчик е бил, че границата трябва да е до къмпинг Панорама, но след водени през 90-те години на миналия век съдебни дела, е решено, че община Аксаково започва още от т.нар. остри завои. Разделителният протокол е подписан от тогавашните областни управители през 2003 година, с който са установени сегашните граници

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама