Две момичета от Търговище ще се борят да са на финала на селекцията за детската Евровизия

18:23, 08 юни 16 / Любопитно 25 284 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Две момичета от Търговище са сред единадесетте участници, които тази вечер ще се изправят на полуфинала за избор на нов български представител в Детската Евровизия. По регламентв националната селекция трябваше да останат само десет претенденти, но двама от изпълнителите се оказаха с равен брой точки.

Талантливите изпълнителки от Търговище, които ще пеят тази вечер са Елеонора Димитрова, която стигна до този етап след изпълнението си на „Копнеж“ на Маргарита Храновакоято и Преслава Петрова, която впечатли журито със своята авторската песен „Мечта“, написана специално за нея.

Тази вечер от 21 часа по БНТ двете ще се представят с песен по техен избор. Давайки своята оценка по петобалната система, журито ще определи кои са петимата финалисти, които ще влязат в решителната битка на 11 юни. 

На финала ще се включат и зрителите при избора на новия представител на България на престижния песенен конкурс. Въпреки че гласовете на журито и зрителите е с тежест 50/50, при приравняването на точките превес ще има зрителският вот.

Тази година детският песенен конкурс "Евровизия" ще се проведе на 20 ноември в Малта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама