Мария Шарапова е наказа за две години

19:03, 08 юни 16 / Свят 25 260 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Международната федерация по тенис дисквалифицира за 2 години Мария Шарапова за употреба на мелдоний. Срокът на наказанието започва да тече от 26 януари 2016 г., когато рускинята е дала пробата - по време на Australian Open.

Шампионката в пет турнира от Големия шлем разкри сама на пресконференция на 7 март, че е била уведомена за положителната си проба. На 12 март правата й бяха временно спрени.

След масовите случаи на спортисти с положителни проби за мелдоний, през април световната антидопингова агенция определи долна граница от 1 микрограм мелдоний на милилитър от пробата, която няма да води до наказание. В съобщението на федерацията не се уточнява количеството мелдоний в пробата на Шарапова, но на своята пресконференция на 7 март тя самата призна, че е употребявала лекарството "милдронат" и след 1 януари 2016 г.

Наказанието може да се обжалва в Арбитражния спортен съд в Лозана, но, поради тромавите процедури там, най-вероятно Шарапова няма да участва на олимпийските игри в Рио през август.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама