Предприемчиви пловдивчани получиха награди за озеленяване в Пловдив

20:41, 08 юни 16 / Политика 25 328 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четирима жители на район "Западен" които се грижат за междублокови градинки получиха награди, съобщиха от Общината.

Наградите за най-добре поддържани градинки в Пловдив бяха раздадени като част от празниците "Дни на зелената система" и Международния ден на биологичното разнообразие. Инициативата цели да отличи гражданите, които полагат усилия за поддържането на зелените площи около домовете си.



"По традиция в рамките на кампанията се награждават стопаните на трите най-добри градинки в района. Тази година обаче, от "Западен" решихме да дадем четири награди, тъй като харесахме още една градинка, чиито създател заслужава адмирации", обяви по време на връчването на наградите кметът Димитър Колев.



Отличия получиха са Георги Крачев за пространството пред "Юндола" 10, Никола Милев за градинката пред "Дрян" 4 и Румен Иванов за зеленината пред "Юндола" 12. Безспорно като най-добра градинка пък бе отличена Бояна Видолова заради оазисът, който е създала в пространството около "Копривщица" 47.



Освен грамоти, наградените получиха от районния кмет и нови градински инструменти и пособия, с които да продължават да облагородяват пространствата около своите жилища.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама