Стотици тръпнеха да разменят думи с Антон Дончев в Пловдив (снимки и видео)

21:41, 08 юни 16 / Култура 25 405 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Стотици граждани се наредиха в трепетно очакване за автограф и възможност да разменят думи с бележития Антон Дончев в Пловдив.

Писателят, чието име безусловно се нарежда до това на Иван Вазов, Димитър Талев и Димитър Димов, бе в Града под тепетата за авторска вечер в рамките на фестивала "Пловдив чете". Камерната зала на Драматичния театър бе твърде малка, за да побере всички, които желаеха да се докоснат до словото на академика.



Константин Еленков представи откъси от творчеството на Антон Дончев и подготви публиката за срещата с него и представянето на най-новия му роман "Сянката на Александър Велики", който е публикуван едва преди четири месеца.



Монети, донесени при Дончев във времето, когато е работил в музей във Велико Търново, са били причината да създаде този роман. Заинтригуван от Александър Велики и Лизимах, той изчита безчет трудове по темата и след години създава романа.

"Нека тези, които прочетат романа, сами да вървят по стъпките на траките, защото тяхната философия ,вярата в безсмъртието и липса на страх би освободила сегашното човечество от много негови страхове", категоричен бе Антон Дончев.



Събитията, които се разиграват на световната сцена в наши дни, академикът отредели като резултат на липса на думи и желание за комуникация между народите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама