Съкращават легла в столичните общински болници

22:05, 08 юни 16 25 217 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Очакват се съкращения на легла в столичните общинските болници. Това обясни на зам.-кмета по финанси, който отговаря и за общинското здравеопазване - Дончо Барбалов, цитиран от „Дарик“.

Въпреки това той увери, че не се очаква недостиг на места в столичните лечебни заведения. Рокади се планира да има и в управлението на поликлиниките в града, тъй като от общината са решили да сменят шефовете на всички ДКЦ-та, които не показват добри финансови резултати или са потънали в дългове. Общинските болници в София също ще минат през реформата на здравния министър Петър

"Там, където това се налага, е в резултат на анализа на дейността от гледна точка на медицински и финансови показатели. Всички са участвали в този диалог, имаме пълно разбиране. Там, където се налага съкращаване на легла, това са на практика легла, които не са били използвани добре в последните години. Няма да е в ущърб на пациентите, а с цел подобряване ефективността на лечебните заведения", каза Барбалов.

През последните месеци с решение на местния парламент се проведоха конкурси за избор на нови ръководители на част от столичните поликлиники. Барбалов заяви, че до това се е стигнало заради не добри финансови разчети. Той обясни и какво ще се иска от новите управители.

"Да оптимизираме структурата и да постигнем най-добро като качество медицинско обслужване, както и да нямаме загуби по медицинските заведения",, поясни той.

Продължават и ремонтните в част от общинските болници. Обновлението на Клиниката по неврология към Първа МБАЛ-София ще приключи до началото на август.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама