С рокерско шествие Цонко Цонев пристигна за представянето на „Кметълски истории” в Добрич

22:30, 08 юни 16 25 447 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С рокерско шествие започна представянето на книгата  на Цонко Цонев „Кметълски истории” в Добрич. Кметълът на триколка, заедно с бившия евродепутат д-р Антония Първанова, водеха шествието, в което се включиха рокери от три клуба от Добрич. След обиколка на булевардите, те пристигнаха впечатляващо пред „Вила ди Полета”, където бе представянето, а залата не успя да побере всички приятели, дошли, за да поздравят автора.

„Книгата позволява на всеки да сбъдне мечтата си”, сподели Николай Нейчев, който организира представянето на  „Кметълски истории”. Тя е от 14 глави, в които бившият кмет на Каварна разказва за различни световни звезди, посетили не само Каварна, но и  България.



Това е първата книга, на която кориците са избрани с референдум, сподели още авторът. Първата глава е посветена на Рони Джеймс Дио, а последната – на музея на колела – служебната кола „Пежо”, в която са събрани автографите на много легендарни музиканти, спортисти и актьори. Обрисувани са хора, които са били на концертите в Каварна. Цонев разказа как Джоуи Димайо, когато в разговор Мартин Башев му споделил, че е ром, обяснил, че е наполовина италианец, наполовина индианец, и в разговора стигнали до извода, че едва ли не са роднини. Тогава Джоуи кръстил Мартин „Моя цигански брат”. Сподели как е водил Глен Хюз при гагаузите, а Джон Лоутън в ромската махала в Каварна. В книгата присъства и историята на  Рибен и миден фест, на Джулая на Камен бряг. „Идеята на книгата ми е за няколко часа да се откъснете от гнусотията и мръсотията”, сподели Цонев. Той посвети книгата на Димитър Генчев – приятел, журналист и рокаджия, с когото започнаха подготовката на книгата, завършила я като редактор неговата съпруга.

Цонев покани добричлии на концерта на 28 юни, когато в Добрич ще свирят Джон Лоутън и Б.Т.Р. „Досега Добрич ходеше в Каварна, да се надяваме, че занапред Каварна ще идва в Добрич”, каза Кметълът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама