Министрите с план за борба с допинга

22:46, 08 юни 16 25 230 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Правителство прие двугодишен план за борба срещу употребата на забранени стимуланти в българския спорт. Той обхваща 2016 и 2017 г. и е първият от националната антидопингова стратегия 2015-2025 г.

Целите на първия план са подобряване на нормативната регулация на антидопинговата дейност, изясняване на възможностите за правно регулиране на трафика и разпространението на допинг в България и постигане на широка гласност за вредите от употребата на допинг.

От Министерски съвет заявиха, че реализирането на плана ще доведе до изясняване на възможностите за регулиране на дейността на фитнес центровете и инструкторите по фитнес. Освен това очакват да се подобри контрола върху съответствието на етикета със състава на хранителните добавки и на храните, предназначени за употреба при интензивно мускулно натоварване.

Планира се създаването на база данни за референтните стойности на стероидния профил на младото поколение български спортисти. Това включва оценка на изготвянето и продължителното следен на биологичните паспорт на състезателите.

Планът за 2016 и 2017 г. включва и повишаването на броя тествани проби в националния антидопингов център в съответствие с международните изисквания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама