Дискусия търси връзките между журналистиката, образованието и бизнеса

07:20, 10 юни 16 25 472 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Връзките между журналистиката, образованието и бизнеса ще обсъждат университетски преподаватели и ръководители на медии в рамките на започващата днес във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ международна конференция „Наука и бизнес за интелигентно бъдеще“.

В дискусионния панел, който започва в 10 ч. утре в Руския център на университета, ще участват председателят на Съюза на българските журналисти  Снежана Тодорова, проф. д.ф.н. Милко Петров от СУ „Св. Климент Охридски“, проф. Маргарита Пешева от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, проф. д-р Петко Тодоров от УНСС, проф. д-р Руси Маринов от Нов български университет, ръководители на медии и журналисти от Североизточна България. Модератор ще е доц. д-р Георги Калагларски от ВСУ.

Програмата предвижда и академичен уъркшоп „Създаване на бранд на нова университетска специалност“. Той започва в 12 ч. в Руския център и е посветен на новата бакалавърска специалност политология и журналистика, съобщи доц. Калагларски.

Времето от 11 до 14 ч. в събота е обявено за Ден на отворени врати в Университетския медиен център. В този период всеки желаещ може да посети центъра, да се запознае с технологията на работа във вестник, радио и телевизия, както и да провери как би звучал гласът му като водещ на предаване или как би изглеждал на телевизионен екран.

Форумът „Наука и бизнес за интелигентно бъдеще“ е приемник на традициите на научната конференция „Информатика в научното познание“. Той включва дискусионни панели в още две тематични направления – „Технологиите – движеща сила на интелигентната специализация“ и „Бизнес, администрация и политика за интелигентен растеж“. Предвиден е и майсторски клас „Финанси и поведенческа икономика“ с лектори проф. д-р Джордж Вредевелд от университета Синсинати, САЩ, проф. д-р Ричард Макдоналд от университета „Сейнт Клауд“ и проф. д.ин.н. Димитър Канев от ВСУ „Черноризец Храбър“.

Съорганизатори са Българската асоциация на софтуерните компании,  Институтът по математика и информатика и Институтът за икономически изследвания към БАН в партньорство със Съюза на журналистите в България и Института по софтуерно инженерство – център България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама