Над 40 формации ще участват във фолклорния празник „На събор край Тунджа”

07:30, 10 юни 16 25 375 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сливенското село Самуилово е домакин на регионалния фолклорен празник „На събор край Тунджа”. Проявата ще се проведе на 11 юни с начало от 10 часа. През година домакинството  на празника се променя, но винаги е в селища по поречието на река Тунджа.

Заявки за участие са подали 40 самодейни и читалищни фолклорни формации от общините Тунджа, Тополовград, Нова Загора и Сливен. Освен многобройните надигравания и надпявания  гостите  на събора ще имат възможност да видят автентично възпроизвеждане на обичаи и обреди като Буенек, Седянка, Пеперуда, Деленца, Жътва и други. Всички участници ще получат диплом за изявата си, а за най-добре представилите се ще има парични награди.

Журито, което ще оценява колективите е с председател д-р Владимир Демирев и членове Станка Иванова и Огнян Чобанов.

Организатори на проявата са Община Сливен, читалище „Светлина 1928” и кметството в селото. Всички те канят любителите и ценителите на българския фолклор в село Самуилово в събота.  „Елате на събор край Тунджа, за да споделим заедно емоцията, с която ни зареждат традициите”, призовават експертите от отдел Култура в Община Сливен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама