Осемметров Троянски кон влиза в Пловдив

07:38, 10 юни 16 25 373 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Осемметров Троянски кон, символ на протестите срещу Трансатлантическо търговско и инвестиционно партньорство (ТТИП), ще се извиси днес от 11.30 часа на площад "Централен", съобщиха организаторите от Екологично сдружение "За Земята".

Артинсталацията ще остане в Града под тепетата до 18:30 ч. заедно с пътуващата изложба "ТТИП и хранителната независимост", която разглежда ТТИП като проблем за развитието и добри примери в обратната посока.

Кампанията ще бъде представена от Ивайло Попов от "За Земята" с повече информация за проблемите със споразумението и основните изводи от докладите на сдружението "Предателствотона фермерите в ЕС" и "Концентрацията на земеделието в България". 

Информационната обиколка в България, която след стотици европейски градове вече посети Велико Търново, Добрич и Варна и ще приключи утре в София, цели да покаже екологичните, социалните и икономическите проблеми, които се очаква да настъпят, ако ТТИП бъде подписано.

Според организаторите едни от най-сериозните заплахи са свързани с финансови загуби в селското стопанство, занижаване на стандартите за безопасността за здравето и околната среда при производството на храни и превръщането му в пречка за развитието на устойчиви хранителна система, в центъра на която следва да е достъпната качествена местна храна, произведена по щадящи за околната среда методи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама