402 организирани престъпни групи действат в страната, заяви шефът на ГДБОП

08:15, 10 юни 16 / Политика 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По данни на ГДБОП, 402 организирани престъпни групи действат на територията на страната. Срещу 63 от тях вече са образувани досъдебни производства. Това заяви по БНТ директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов. По думите му полицейските акции по Черноморието ще продължат.

За стрелбата, при която пострада Димитър Желязков - Митьо Очите той коментира, че е спонтанен инцидент.

„Мотивът за едно престъпление е най-трудното нещо да бъде извадено на бял свят, имам предвид от разследващите. В случая с престрелката в Слънчев бряг колегите от Бургас със съдействието на колегите от националната полиция много бързо съумяха да установят както мотива, така и извършителите на това престъпление. В период, който е по-малък от 24 часа бяха задържани по-голямата част от участниците в този инцидент“, обясни шефът на ГДБОП.

Според него всеки служител, който имал представа от работа в оперативните служби, могъл да се ориентира за едно местопроизшествие по това, което намира на място.

„В случая това, че са намерени много веществени доказателства, лични вещи на хора, които са участвали в този инцидент говори за това, че той се е случил спонтанно. Най-вероятно този конфликт има история но това ще бъде установено в кориците на делото. Митьо Очите е познат на криминалните среди, но така или иначе с проявите си през годините и на обществеността в България“, допълни Спиридонов.

Той бе категоричен, че продължават неговите изяви, но се надява, че в скоро време това, което се извършва от националната полиция и от службата, която ръководи, рано или късно всеки ще си получи заслуженото място.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама