Италиански дизайнер в Албена: Хавайските мотиви са последния писък на модата

08:32, 10 юни 16 25 476 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Известният италиански дизайнер Салваторе Куоколо, за първи път представя колекции като модна къща „acquamoda” в рамките на 16-ото издание на „Модна фиеста Албена”.

„С удоволствие идвам отново в Албена, независимо от състоянието, в което се намирам”, каза дизайнерът, като визираше гипсирания му крак. Обясни, че, въпреки проблема си, е решил да посети фиестата, тъй като е обещал на нейния продуцент Марияна Аршева.

Колекциите на италианския дизайнер са основно от бански костюми и са създадени, за да бъдат представени на Модна фиеста Албена. Един от банските му е специално за България, тъй като включва цветовете бяло, зелено, червено, както и роза.



Тази година тенденцията е банските костюми е да са с много живи, ярки цветове. Самите цветове изглеждат като лъскави, обясни Куоколо. По отношение на мъжките бански костюми – те са нещо средно между панталонки и боксерки, имат джобчета. Особеното тази година е, че акцентът е върху кашмирената шарка.

Платовете, с които Куоколо работи, са създадени в Италия, като са използвани нанотехнологии. В резултат на тази обработка, 15 минути след излизане от водата, банският вече е напълно сух.

Характерното за дамските бански това лято е, че прикриват женските форми. Прашките изобщо нямат място на плажа. По отношение на цветовете банските костюми са в искрящи и живи цветове, преобладават хавайските мотиви, които отново са писък в модата. Банските са в лилаво, розово, синьо, бяло, черно.



По отношение на аксесоарите италианският дизайнер обясни, че актуални са класическите – парео за по-кратки разстояния, джапанки в тон с облеклото и къси панталони – за по-дълги разстояния. При мъжете задължителна е ленената риза.

Победителят в конкурса „Бургас и морето” Ивайло Колев представи най-новото си парче „Не пипай там”, а водещият на шоуто Искрен Пецов – песента „Бомба си”. Впечатляващи на сцената край басейна на хотел „Калиакра” бяха изпълненията на „Дрийм тиатър”. Представена бе и новата съвместна песен на Кристина Димитрова и Кристин Вачева.

Една от големите изненади на първата вечер от модния форум бе представената от Мартина от Айс крийм рокля, която е реплика на тоалет на Клеопатра. Роклята, както и аксесоарите към нея, са осигурени от египетския посланик у нас  Н. Пр. Манал ел Шинауи, а инициативата е посветена на 90 години от развитието на българо-египетските отношения и от подписването на дипломатическите отношения между България и Египет.



Общо 36 колекции се представят на форума, като 6 от тях са на  Салваторе Куоколо. Сред моделите, които дефилират на „Модна фиеста Албена” тази година са Али Алиев – „Мистър Менхънт” и 7-и по красота в света, Георги Асенов - един от най-често използваните лица в телевизионните реклами и гримьор на звезди от световна величина, Ангел Калинов, който е бил лице на Долче и Габана в Америка и други, Гергана Цветкова - телевизионна водеща, Галена Стоичкова – един от най-титулуваните модели в България, Бояна Йорданова от Варна, носител на приза „Мисис България”, едно от най-предпочитаното лице за много модни къщи, сексимволът на Варна Клаудия Караджова и др.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама