"Копчетата" пред Община Пловдив станаха цветни (обновена, снимки)

08:46, 10 юни 16 / Култура 25 493 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В свежи цветни петна се превърнаха днес "копчетата" на площад "Стефан Стамболов", пред Общината, видя репортер на Пловдив Topnovini.bg. Колективът Pink Yellow Me (PYM) в рамките на One Design Week 2016 преобрази едно от популярните места на Главната в Пловдив, като "облече" пластмасовите седалки с плетени "дрехи" в различни цветове и материи.



Неколцина пловдивчани веднага седнаха да изпробват освежените пластмасови кръгли седалки, и установиха, че те не само радват окото, но и са по-удобни. Дизайнерите от PYM са убедени, че по този начин вдъхват нов живот на популярното обществено пространство и провокират възприятията на хората, като ги карат да се замислят за промяната, за смисъла на дизайна и за ефекта от трансформацията.



Плетените "опаковки" са закрепени върху кръглите седалки с помощта на ластик по периферията. Всяка сутрин по време фестивала PYM ще заснемат състоянието на намесата в градското пространство, за да се проследи дали хората ще пазят или ще унищожат плетивата и съответно до каква степен са склонни да ценят заобикалящата ги среда.

Проектът е сред избраните от отворената покана на One Design Week 2016.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама