СЕМ обсъжда дали ще има санкции заради скъсания портрет на президента

08:48, 10 юни 16 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нашите юристи обсъждат и съвсем скоро ще имаме решение дали ще има санкции за скъсания портрет на президента Росен Плевнелиев в предаването „Шоуто на Слави“. Това изразява лично отношение, но не може да се прави, когато внушава личностна и политическа нетърпимост. СЕМ не работи нито със сценаристи, а с доставчика на медийни услуги т.е. БТВ. Това коментира по Нова телевизия Бетина Жотева, член на СЕМ.

„Ако вкарваме тук закона, ще е много сложно. Това е обида и към държаността, не само към личността на президента. Няма нито една демократична държава в Европа и света, в която да няма политическа сатира. Това е достижение на всяко едно демократично общество“, обясни Жотева, като допълни, че когато тази критика премине морала и етичната граница, се превърща във вербална обида. Тя бе категорична, че този акт изглежда изключително недостойно на фона на останалото предаване.

Депутатът Любен Дилов-син коментира, че това е символен акт, който цели провокация. „Този акт успя, тъй като цялото общество се друса от тази тема. Добрият вкус понякога се прекрачва. Силата на това нещо е било смеха, а тук беше гримаса. Плевнелиев е полярна фигура – едни го харесват, едни не. Късането на тази снимка е десятката, защото поражда една полемика“, коментира още той.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама