Ген. Атанасов за “свадата”: Борисов е заприличал на палячо

09:15, 10 юни 16 / Политика 25 291 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
“За пореден път Борисов се опита да ни вземе за балами”. Така бившият председател на Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред ген. Атанас Атанасов коментира версията на премиера Бойко Борисов, че престрелката в Слънчев бряг с участието на десетки добре сложени мъже с бронежилетки е “махленска свада”.

“Това е класически рекет, мафиотски натиск и сблъсък на две отделни мафиотски групировки, които не зачитат властта”, обясни Атанасов пред “Нова телевизия”. И допълни: “Борисов е заприличал на палячо – с това глупаво обяснение, че в Слънчев бряг било битова свада. Този човек да не може да прецени обстановката”.

По думите на Атанасов всъщност премиерът е “фактическият вътрешен министър”, а социологът Румяна Бъчварова “само му пази гърба”. Тази теза подкрепят и от опозицията в лицето на БСП.

Според него има полицейски чадър над търговията с дрога в София и това е причината за липсата на акции срещу дилъри в последните години. “В последните две години Софийската дирекция на МВР е на трето място отзад напред и ръководството ѝ не се сменя – защо? Защото наркоразпространението пази шефовете на Софийската дирекция на МВР”, заяви Атанасов.

Зам.-председателят на ДСБ заяви още, че докато е бил шеф на вътрешната комисия е дал на Бъчварова “тежки, компрометиращи данни” за директора на СДВР Младен Маринов и след само месец той е разбрал каква е информацията. Главният секретар на МВР Георги Костов пък е заел този пост защото е човек на Валентин Златев, заяви още Атанасов и допълни: “Бойко Борисов прави назначения, за да задоволи определени интереси”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама