АБВ с позиция в подкрепа на Лили Маринкова

09:34, 10 юни 16 / Политика 25 383 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четири дни след като водещата на “Неделя 150” и директор на програма “Хоризонт” по БНР бе уволнена от новия шеф на радиото Александър Велев, ръководството на АБВ излезе в позиция в нейна защита. От партията на Георги Първанов настояват тя да бъде върната на работа.

“Лишен от глас е един знаков за българската политическа среда журналист, който отстояваше в годините на прехода  самоотвержено собствена позиция и който превръщаше предаванията си „Неделя 150“ в престижна гражданска трибуна”, пишат партийците.

“Считаме за недопустим начина, по който се посяга върху един журналист и призоваваме генералния директор на БНР да преразгледа решението си за нейното отстраняване”, казват още от АБВ.

Според тях един такъв акт от негова страна би разколебал съмненията, че в България се зачеркват предизборно от списъка на работещите неудобните и смелите да говорят истината журналисти.

От партията на Първанов настояват още в Комисията по култура и медии в Народното събрание да бъде поканен Велев и Маринкова, “за да се обсъдят публично всички съмнения за отстраняване на неудобни от властта журналисти в публичните медии”.

“Тази дискусия трябва да се разшири и да обхване причините за сриването на позициите на българските медии във всички авторитетни класации за свобода на словото”, завършва позицията на АБВ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама