И Бъчварова държи на версията за спор за паркоместа

10:21, 10 юни 16 25 232 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Полицията издирва само един за стрелбата по Димитър Желязков – Митьо Очите в Слънчев бряг. Това каза вътрешният министър Румяна Бъчварова пред депутатите в парламента, като припомни, че снощи издирваните са били 30.

Интерпретациите в публичното пространство по случая надхвърлят многократно границите на истината и морала, възмути се Бъчварова. И допълни: „Разбирам политическата линия, уважавам правото на опозицията да има различно мнение, но истината е над всичко“.

Инцидентът е възникнал, след като мъжът, който живее с дъщерята на Митьо Очите, и собственикът на заведението, в което е станала престрелката, са се скарали заради „две места за паркиране“, припомни министърът.

Валери Жаблянов от БСП се разгневи на думите на Бъчварова и подвиквайки й от залата отвърна, че това, което говори, е известно от новините по националната телевизия. Бъчварова побърза да го посъветва да се свърже с прокуратурата и да предостави всички сведения, които има и начина, по който се е сдобил с тях. Тя допълни, че не може да разкрие подробности около случая, защото все още тече разследване.

Други известни факти също бяха повторени от вътрешния министър. Тя отбеляза, че около 30 души от обкръжението на Митьо Очите са се събрали около заведението и малка част от тях са влезли вътре. След това се е стигнало да разправия, размяна на удари и стрелба. Охранителят на Митьо Очите Александър Алексиев е убит, а трима са ранени, сред които и Желязков, който бил с бронежилетка.

Извършителите са задържани непосредствено след стрелбата. По случая работят и полицаи от Пловдив. Иззети са две огнестрелни оръжия, газов пистолет, нож, намерени са 30 гилзи.

„Конфликтът е възникнал спонтанно, няма данни той да е подготвян предварително. Изключително бърза реакция на полицията. Бяха планирани няколко специализирани операции по Бургас и Черноморието, аз ги обединих в една обща и тя се проведе незабавано“, каза още Бъчварова.

За убийството на Алексиев има повдигнато обвинение срещу Тодор Славов, води се и досъдебно производство за опит за убийство на Желязков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама