Въвеждането на задължение е израз на безсилие, припомни Антоний Гълъбов

10:22, 10 юни 16 / Политика 25 262 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Всяко задължително нещо носи определен вкус на безсилие. Въвеждането на задължение винаги е израз на безсилие и отказ от политика. Така политологът Антоний Гълъбов коментира пред БНР решението на Народното събрание да въведе задължително гласуване. “По този начин не се гради демокрация”, убеден е той.

С последните промени в Изборния кодекс се открои един нов модел на отношение към българските граждани, живеещи чужбина, смята Гълъбов. Според него последните промени маркират началото на една нова фаза и влязоха, за голямо съжаление, в рамките на една нова социална травма. Това е дълбоко травматичният ефект на заминаващите млади хора от България, обобщи политологът.

По думите му партийната система у нас се намира в колапс и гражданите нямат усещането, че партиите вършат работа, свързана с тяхното представителство. “Тези 2 години бяха много показателни именно с усилието да бъдат променени правилата, за да оцелеят определени политически субекти. Желанието да бъдат променени правилата идва от отказа да се дебатира кризата на легитимност в политиката”, заяви той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама