360 стека и 74 кутии цигари без бандерол иззеха горнооряховски полицаи

10:24, 10 юни 16 25 325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Огромно количество цигари без акцизен бандерол иззеха горнооряховски полицаи. Вчера при провеждане на специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с акцизното законодателство е извършена проверка на търговски обект, намиращ се в двора на фирма в Лясковец, стопанисван от 60-годишен мъж от същия град. В помещението полицейските служители намерили 4 кутии цигари, без бандерол.

По същото време са извършени проверки в две къщи в Лясковец, обитавани от семейството на управителя на търговския обект. В едната, в специално изграден тайник в гардероб, униформените се натъкнали на 61 стека и 40 кутии цигари от различни марки, без бандерол.

В другото жилище в тайник, монтиран в стената са намерени още 296 стека и 74 кутии цигари. Общото количество на контрабандната стока възлиза на 360 стека и 74 кутии. По случая е започнато досъдебно производство.

От проведените допълнителни действия по разследването по безспорен начин е установена собствеността на безакцизните стоки. Към момента съвместно с Районна прокуратура – Г. Оряховица се извършват процесуално следствени дейсдтвия. Предстои до края на деня на виновните да бъдат повдигнати обвинения.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама