Славчо Атанасов оглави парламентарната комисия по култура и медии

10:47, 10 юни 16 / Политика 25 347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Със 103 гласа "за" депутатите избраха днес пловдивския народен представител Славчо Атанасов за председател на парламентарната комисия по култура и медии. 6-има души от групата на БСП се въздържаха, само един се обяви против.

Припомняме, че депутатът от Патриотичния фронт бе номиниран единодушно за поста от парламентарната си група на заседание във вторник.

Бившият кмет на Пловдив бе предложен на мястото на Полина Карастоянова. Патриотите посочиха сред мотивите си за неговата номинация това, че той е диалогична и консенсусна фигура и факта, че като кмет на Пловдив инициира и започва подготовката на Пловдив за Европейска столица на културата. Съставител, заедно с екип от млади хора на Патриотичния буквар, Атанасов е отличен като Следовник на народните будители и Рицар на книгата.

Творци и издатели посочиха избора на четящ човек с отношение към културата и работа в тази посока, какъвто е Славчо Атанасов, за добър.

Новоизбраният председател на Комисията по култура и медии ще присъства в 17 ч. днес на знаковото и за Пловдив национално събитие - връчването на Националните литературни награди "Христо Г. Данов".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама