П. Николов: Проектът за енергийните пирамиди край Шабла е показателен за голямата глупост в държавата

10:48, 10 юни 16 25 1507 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лично от главния прокурор Сотир Цацаров е дошла заповедта да се разследва един от проектите, за които прокуратура и икономическа полиция иззеха документация от Община Шабла, съобщи окръжният прокурор Пламен Николов. Става въпрос за проекта „Площадка за наблюдение и парк с енергийна пирамида“ до входа на рибарското селище Кария.

„В Шабла от столетия си мечтаят за поне една буна, за да могат рибарите или любителите на водните спортове да има къде да спрат. Какви хубави съоръжения можеше да се направят с тези пари – 260 000 лева. Вместо това се дават пари за някакви енергийни пирамиди, а няма пари да се укрепи брега на нос Шабла, който ерозира, или за една елементарна буна. Пилеят се пари за глупости”, каза окръжният прокурор. Обясни, че той самият трудно направил връзката между пейките, които са направени на тази площадка за наблюдение, пирамидите и програмата за рибарство, по която е финансиран обектът.

„Убеден съм, че на никой рибар не му трябват нито пейки, нито пирамиди. В тази държава докато не се спре даването на пари за глупости, няма да тръгнем напред”, каза Николов. По думите му, този проект е показателен за голямата глупост, която се върши в държавата. „Не се дават пари за онова, което наистина би помогнало на хората по някакъв начин, а буквално за глупости. Досъдебното производство трябва да покаже дали  по тази програма е предвидено финансиране на пейки“, подчерта прокурорът.

Окръжният прокурор заяви, че има и други проекти с европейско финансиране, но отказа да обяви кои.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама