23 са арестувани заради престрелката в Слънчев бряг

10:53, 10 юни 16 / Политика 25 296 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
23 души са арестувани заради престрелката и убийството в Слънчев бряг, заяви на брифинг в парламента вътрешният министър Румяна Бъчварова, предаде репортер на София Topnovini.bg.

Вицепремиерът бе категорична, че няма данни за политически или чадър над Митьо Очите, като в рамките на вчерашния ден направила всички необходими проверки.

За възмущението на Бойко Борисов, че хората, които са били на посещение в болницата при Димитър Желязков не са били арестувани, Бъчварова коментира, че те са били негови близки и не са извършили престъпление.

„Поводът за инцидента е от битов и личен характер, като полицията работи по всички възможни мерки. Самото деяние и самият инцидент показва, че не е подготвено предварително, тоест не можем да говорим за война, битка и т.н. От тук нататък, за да сме коректни, проверяваме всички версии“, каза още Румяна Бъчварова и допълни, че няма как да даде повече подробности около възможния извършител на убийството на Александър Алексиев. Отказа да каже и по колко версии се работи, тъй като в момента се анализира информацията.

„Няма забележки към ОДМВР –Бургас и РПУ Несебър по този случай. Предстои комплексна проверка на инспектората на ОДМВР-Бургас, която няма да бъде извънредна. Намерените оръжия след престрелката са били лични, две от тях законни, а едното не е. Не е имало брадви или бухалки“, коментира вицепремиерът.

Бъчварова се оплака и че реформаторът Атанас Атанасов вчера си позволил от "а" до "я" да използва лъжлива теза, която целяла да оклевети нея и премиера, за което вероятно ще има съответните мерки.

„Една медия си позволи да го тиражира. Всички са видели, къде е бил премиерът на 8 юни вечерта. Атанасов твърди, че ние заедно с премиера сме били в Бургас. Неморално е хора,които коментират теми, свързани със сигурността да използват лъжи“, подчерта Бъчварова.

Според нея, ако Атанасов й е дал компрометираща информация, трябва да я напише писмено и да я разпространи до нея. „На клюките, които разпространява Атанасов аз не обръщам внимание, защото това е поредния случай, в който установявам, че той говори абсолютни лъжи“, категорична бе тя.  

Колегата й Цвятко Георгиев пък заяви пред журналисти, че няма информация за съществуващи напрежения между двете групи участвали в престрелката в Слънчев бряг. Не знаел и за финансови неуредици. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама