Подготвящи се в Сливен атлети спечелиха големите награди на „Самарско знаме” (снимки)

11:11, 10 юни 16 / Спорт 25 356 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Световната шампионка за девойки Салва Аид (Бахрейн) и Баракат Мубарак (Оман) спечелиха специалните награди  на Международния турнир по лека атлетика „Самарско знаме” в Стара Загора. Салва победи в бягането на 400 метра, като спря хронометрите на 51.63 сек, а Баракат финишира първи в спринта на 100 метра с 10.05 сек. По сравнителната таблица на ИААФ постиженията им са над всички останали, съответно при жените и мъжете.

Освен купи те получиха и премии, които им връчи на стадион „Берое” министърът на спорта Красен Калев.

Двамата атлети, заедно с още 10 съотборници от Бахрейн  са на подготовка в Сливен с треньора Янко Братанов. Част от тях са с покрити олимпийски нормативи. За предстоящите игри в Рио те са избрали тренировки в града под Сините камъни.

На „Самарско знаме” в оспорвана надпревара възпитаниците на специалиста в спринта спечелиха първи места във всички дисциплини, в които участваха.

На 100 места при жените победителка стана Хаджер Саад с 11.42 сек. На 200 метра при мъжете първи финишира юношата младша възраст Мусса Иса с 21.11, който остави на стотна зад себе си най-добрия спринтьор за момента на България Денис Димитров.

В бягането на 400 метра Али Камис победи с 45.82, следван от Абас Абубакер с 46.05 сек, четвърти е шампионът на България при юношите Живко Стоянов с 48.62 сек.

От атлетите на Сливен златни отличия спечелиха Момчил Караилиев на троен скок с 16.54 метра, Даниел Добрев с 7.39 м на скок дължина, Георги Иванов с 19.95 м и Радослава Мавродиева с 18.16 метра в тласкането на гюле. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама