90 души са арестувани при нощна спецоперация в Бургаско

11:12, 10 юни 16 25 201 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
При специализирана полицейска операция през изминалата нощ в Бургас и района са задържани 90 души. Това е заявила в Парламента вътрешният министър Румяна Бъчварова, съобщи Dnevnik.bg.

"Бяха планирани няколко специализирани операции в Бургас и по Черноморието", е казала Бъчварова и е припомнила, че на 3 и 4 юни в града е била задържана група от около 16 души, съпричастни към престъпни действия, а в Слънчев бряг са били проверени 82 автомобила и 210 души.

Само тази нощ в пет областни дирекции са проверени 3194 лица, от които представляват интерес 238. Проверени са 236 питейни увеселителни заведения само за една нощ. Проверени са и 22 интернет клуба, 140 зали за хазартни игри, 17 заложни къщи и 110 места, където се събират хора, представляващи интерес. Образувани са 34 досъдебни производства, като са установени 11 непридружени малолетни. Съставени са 290 акта, 90 протокола, 9 установени издирвани лица и едно издирвано МПС.

Бъчварова е заявила също, че няма данни за политически чадър над Димитър Желязков-Митьо Очите. Това е показала първата проверка, която е направена след стрелбата от 8 юни в Слънчев бряг. Според министъра престрелката е възникнала случайно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама