Славчо Атанасов стана председател на Комисията по култура и медии

11:22, 10 юни 16 / Политика 25 267 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Народното събрание реши депутатът от Патриотичния фронт Славчо Атанасов да стане председател на Комисията по култура и медии на мястото на Полина Карастоянова, която вчера напусна групата на патриотите и стана независим народен представител.

В сряда той заяви, че едно от намеренията му е да поиска среща с генералния директор на БНР заради уволнението на Лили Маринкова, тъй като тя била досоен журналист. Новият шеф на комисията заяви още, че ще работи и за намаляването на ДДС върху книгите.

Карастоянова е освободена от всички заемани постове в комисии и от ръководството на постоянната делегация на Народното събрание в Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество. На мястото на Карастоянова като зам.-председател на икономическата комисия депутатите избраха доскорошния й колега Димитър Байрактаров.

Причината за отстраняването на депутатката от парламентарната група на „Патриотичния фронт“ е , че участвала в лобистки поправки в законопроекта за варенето на домашна ракия.

Бяха направени промени и в състава на други комисии, където депутати от БДЦ си размениха местата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама