Погребват легендарния боксьор Мохамед Али

11:42, 10 юни 16 / Свят 25 232 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Легендата в бокса Мохамед Али ще бъде погребан днес в родния си град Луисвил, щата Кентъки. Това съобщи говорител на семейството на спортиста, предаде АФП.

Днес е финалът на триднвените церемонии в Луисвил, с които близките му и хидялите почитатели ще се сбогуват с най-великия атлет в историята.

По-късно тялото на Мохамед Али ще премине през 37-километров маршрут през емблематични за неговия живот места в родния му град и ще завърши на специална церемония. Надгробно слово ще произнесат бившият американски президент Бил Клинтън, журналистът Брайън Гъмбел и актьорът Били Кристъл, близки приятели на боксьора. Спомените си от срещите си с Мохамед Али ще споделят и Уил Смит и бившият шампион Ленъкс Луис. Церемонията ще се предава на живо по интернет.

Семейството на боксьора, превърнал се в легенда, се събра на частна церемония в четвъртък.

Хиляди мюсюлмани изпратиха Мохамед Али на специална мюсюлманска церемония. Сред 14-те хиляди гости бяха още турският президент Реджеп Ердоган и лидери от движението за равни права.

Мохамед Али страдаше от болестта на Паркинсон от доста години.

Боксовата легенда почина миналата събота на 74-годишна възраст в болница във Финикс, САЩ.

Бившият световен шампион бе хоспитализиран миналия четвъртък заради дихателни проблеми.

Първоначално беше съобщено, че се налага Мохамед Али да остане за кратко в болница, но впоследствие се оказа, че здравословните проблеми на легендарния спортист са сериозни. Последните си часове, боксьорът прекара обграден от семейството си.

Причината за смъртта му е септичен шок по "неустановена естествена причина", каза говорителят на семейството, като не даде повече подробности.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама