В Шумен избраха да спортуват и да кажат “Не на дрогата!”

11:51, 10 юни 16 / Спорт 25 344 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 80 ученици се включиха днес в турнир под надслов “Спорт срещу дрога”.

Възпитаници на училищата СОУ “Сава Доброплодни” и СОУ “Йоан Екзарх Български”, СОУ “Панайот Волов” и ІІІ Основно училище “Димитър Благоев” избраха да се отдадат на волейбол и футбол, вместо на бича на хилядолетието наркотиците.



Надпреварата се организира от Комисията за борба срещу противообществени прояви на малолетни и непълнолетни в Шумен и Общинския здравен център.

Проявата се организира за първи път, а от местната Комисията за борба срещу противообществени прояви на малолетни и непълнолетни обещаха тя да стане традиционна.

Официалното откриване на състезанието се състоя на игрищата на СОУ “Сава Доброплодни”. На старта на надпреварата присъстваха заместник областният управител Петко Шаренков, шефът на шуменската полиция Ялчън Расим, експертът от Министерството на младежта и спорта Николай Стоянов.



“Бъдете здрави, живейте разумно и нека спортът да присъства постоянно във вашето ежедневие”, пожела на учениците Ялчън Расим.

От името на областния управител Донка Иванова и от свое име Петко Шаренков поздрави организаторите за провеждането на турнира “Спорт срещу дрога”.”Радвам се, че сте тук и че този турнир се случва по ваше желание. По този начин вие казвате да на спорта, не на дрогата. Не посягайте към наркотиците, които са бичът на нашето време”, обърна се към участниците заместник областният управител Петко Шаренков.

Старт на мачовете по волейбол даде експертът от Министерството на младежта и спорта Николай Стоянов.

По 4 отбора се включиха в турнирите по футбол и волейбол, като играят по схемата всеки срещу всеки.



Първите три отбора ще получават купи, а тези на четвърто място грамоти.



Всички спортисти получиха като подарък фланелки и шапки с лото “Спорт срещу дрога”, а освен това от местната комисия Комисията за борба срещу противообществени прояви на малолетни и непълнолетни подариха на отборите и футболни и волейболни топки.



Победители в турнирите по футбол и волейбол станаха възпитаниците на СОУ “Йоан Екзарх Български”.

И в двете надпревари второто място остана за учениците от СОУ “Сава Доброплодни”.

В турнира по футбол трети се нареди съставът на ІІІ ОУ “Димитър” Благоев”, а четвърти останаха      футболистите на СОУ “П. Волов”.

Двата отбора си размениха местата в турнира по волейбол. Момичетата от СОУ “П. Волов” грабнаха третото място, а четвъртото зае отборът на ІІІ ОУ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама