Москов: Не съм имал идея да закривам Фонда за лечение на деца в чужбина

12:00, 10 юни 16 / Политика 25 355 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Не съм имал идея да закривам Фонда за лечение на деца в чужбина. Това заяви по време на парламентарен контрол здравният министър Петър Москов в отговор на въпрос, свързан със спрени държавни плащания за Фонда за лечение на деца в чужбина, предаде репортер на София Topnovini.bg.

Москов уточни, че през 2015 година за лечение на деца са одобрени 12 млн. лв., като до септември за изплатени 8,5 млн. лв.

„На събитията през ноември за това, че фондът заяви, че здравното министерство не финансира лечение на деца, ще кажа, че министерството е превеждало и продължава да превежда всяка една сума след постъпил протокол. Такива протоколи обаче нямаше“, обясни Москов.

Той бе категоричен, че към момента няма нито едно дете, чиято документация да не е предвидена в срок и да не е разгледана на заседание на обществен съвет. Москов допълни още, че са в процес на реконтруиране за електронна система, която да улесни родителите. „От гледна точка на парите – за миналата година общо 12.5 млн. лв, през 2014 г. е бюджетът на фонда е бил 6м млн. Имаме системата на националното здравно осигуряване, където има ясни механизми за лечение. Фондът е мрежа, която ако има нещо, което държавата не заплаща или има нов вид лечение, фондът да заплати, така че да няма нито едно дете, което да не е подложено на лечение“, каза още здравният министър.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама