Плевнелиев към депутатите: Спрете с езика на омразата в парламента

12:24, 10 юни 16 25 268 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Броят на жените, които са жертви на насилие в България, е изключително тревожен. 28% от българските жени попадат в черната статистика за 2014 г. според проучване на Агенцията за основните права на Европейския съюз.Това каза президентът Росен Плевнелиев на българо-френска конференция, свързана с темата за превенция на насилието в ежедневието.

1403 сигнала за насилие над деца са проверени през 2015 г. Преобладават случаите на физическо насилие, пренебрегване и психически тормоз, отбеляза той.

„Елиминирането на това уродливо явление зависи от всеки един от нас”, каза Плевнелиев и допълни, че трябва да се изгради нулева толерантност към проявите на насилие.

Държавният глава отправи апел към народните представители „веднъж завинаги да се откажат от езика на омразата, който е ежедневие в Народното събрание“, защото „това не е нормално и трябва да се промени“.

Той припомни статистиката, че всяка четвърта жена у нас е жертва на насилие. По неговите думи новите видими форми на тормоз са на работното място, в училищната среда, по пътищата, както и насилието над възрастните хора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама