БСП сравни Борисов с Тодор Живков, а кабинета – с Кашпировски

12:28, 10 юни 16 / Политика 25 366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тоталитарният култ е в действие, както по времето на Тодор Живков, а властта на ГЕРБ се опитва от телевизора да ни убеди, че правителството сее благоденствие, както навремето Кашпировски лекуваше със сеанси по телевизията. Изводите са от декларация на БСП , изчетена от парламентарната трибуна от депутата Манол Генов.

„Стигна се до конфуза на входа на новооткрит музей да се залепи паметен знак как същият бил открит със съдействието на премиера. А уж някой се възмущаваше от времето на Тодор Живков“, каза Генов и отсече, че това е тоталитарният култ в действие.

По думите му кабинетът „Борисов“ 2 хвърля щедро ресурс от цифри и обещания, чиято единствена цел е обществото да усети как „влакът лети, докато той само се клати”.

 „Управляващите реагират болезнено на всеки опит да се извади на светло истината за успеваемостта на тяхната политика, но всеки популизъм има праг на насищане, след който става страшно. Вицепремиерът Томислав Дончев реагира доста по юношески и емоционално на разкритията, които ние направихме, обвини ни в липсата на експертиза, но ние използвахме неговата експертиза”, посочи още социалистът.

По думите му преди четвърт век се е вярвало, че сеансите на Кашпировски лекуват през телевизора. „Сега властта на ГЕРБ иска хората да повярват, че правителството сее благоденствие с европейски пари пак през телевизора“, посочи още Генов. Митът обаче се бил пропукал, защото „излизат числа, оценки на Европа, одити и реакции на изпълнители”.

„Страната ни е набутана да се оплете в дългова спирала, а през това време лъсва истината за десетки некачествено изпълнени проекти. Ние от „БСП лява България“ няма да сме ви съучастници в укриването на истината. Обществеността има право да знае, че обявените като усвоени 99 % от програмния период 2007 -2013 всъщност са и за сметка на всеки българин“, каза Манол Генов и предупреди, че

сме изправени пред една почти нулева година по отношение на усвояване на европейските средства.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама