В ареста остават двете непълнолетни ромчета, тормозили Балчик

13:07, 10 юни 16 25 285 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ е наложена на двамата непълнолетни роми, тормозили в продължение на половин година с престъпленията си Балчик.

14-годишният Милен Р. А. и 17-годишният Айгюн С.Н. от ромския квартал на  Балчик са заловени след проведени незабавни оперативно-издирвателни мероприятия от служители на РУ МВР Балчик. Те са автори множество кражби на територията на морския град. При разследването е установено, че двамата са извършители на взломни кражби от 21 бунгала в рибарското селите по ул. „Приморска” в града. От обектите е извършена кражба на множество по вид и марка електрически инструменти и сума пари. В хода на работа в изоставен имот в град Балчик са открити и иззети вещите обект на кражбата. Установено е също, че ромското дуо от началото на 2016 г. е извършило взломна кражба на плазмен телевизор, музикална уредба и ел. инструменти от частен имот в град Балчик, взломна кражба на извънбордов двигател за лодка от град Балчик, кражба на ел. инструменти от частен имот в град Балчик. Освен това, двамата са задигнали 156 стъклени бутилки с безалкохолни напитки от обект за обществено хранене в град Балчик, мобилен телефон, разбили са лек автомобил и са откраднали пари, откраднали са мъжко портмоне от автомобил, мобилен телефон. Извършили са и взломна кражба на спално бельо, дрехи и друга покъщнина от частен имот в град Балчик.

Както вчера стана ясно, на 6 юни са нападнали в дома му 67-годишен самотно живеещ мъж. Големият го е държал, а малкият го е биел, за да каже къде са парите. Освен два избити зъба, на пострадалия са нанесени много удари по тялото и главата с метална дръжка на метла. Дръжката е счупена на две места. Преди дни същите две момчета са издърпали със сила чантата на 55-годишна жена.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама