АБВ и БСП пак си говорят, готвят общ кандидат-президент

13:42, 10 юни 16 / Политика 25 306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
АБВ и БСП направиха първата крачка към възстановяването на диалога вляво. Това стана ясно след среща между двете партии, предаде репортер на София Topnovini.bg. От думите на говорителя на парламентарната група на АБВ Мариана Тодорова се разбра, че това станало възможно, благодарение на новото ръководство на БСП.

„Най-актуалният въпрос за нас е да се обсъжда обща кандидатура на левицата за президент. Чакаме решението на БСП от техния вътрешен референдум. Не предпоставяме решения и предварителни кандидатури. АБВ от 2 години призовава за диалог с БСП. Считаме, че трябва да има такъв в лявото пространство. Имаше отказ от предишното ръководство заради политическо високомерие и некооперативност“, заяви Тодорова.

Тя допълни, че помолили БСП за ясна позиция на ръководството им за взаимодействие с АБВ. Призовали ги да престанат нападките и атаките към ключови фигури и членове на партия им. „Изискахме да има среща на ниво лидери, за да бъде уточнено всичко за предстоящите президентски избори. Именно така ще се изчистят основните подозрения и ще дадат ясен отговор какво би било взаимодействието. Ако той се води през медиите, може да му описваме всякакви характеристики“, коментира Тодорова.

Попитани дали, след като ГЕРБ и РБ ще се явяват поотделно на изборите на есен, ще има плюс за левицата, Тодорова коментира, че не може да каже, че е плюс. По думите й на този етап от АБВ са еднакво отдалечени и от ГЕРБ, и от БСП, тъй като не са провели сериозни разговори за президентските избори. Тодорова отново подчерта, че са готови на парламентарно сътрудничество само ако спрат атаките от БСП към АБВ.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама