В „Аспарухово“ отбелязват 2 години от наводнението с протест

13:58, 10 юни 16 25 428 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С протест ще отбележат жителите на „Аспарухово“ наводнението преди две години, при което загинаха 13 души. Митинг-шествието, което организират, ще се проведе на 18 юни от 10 ч. Във фейсбук има създадено събитие „Две години ЗАБРАВЕНИ“. Над 50 души вече са заявили, че ще се включат в протеста. „Целта на този протест е да изискваме от общинската власт конкретни срокове за действия по изпълнение на изграждането на деретата и превръщането им в охранителни канали. Вече две години след онази злокобна нощ, въпреки даренията на хора от цялата страна, а и от чужбина - нищичко не се е променило. Нищо не се прави за да се предотврати повторение на трагедията. Ръсят се обещания на „килограм“, но след това следва... нищо. Уж все започват, но вече втора година всичко е уж“, пише един от организаторите - Николай Иванов.

Ето и цялото обръщение, публикувано във фейсбук:

 

„Съкварталци, приятели, познати, непознати и Вие, доброволци!

Имам честта да Ви поканя да се присъедините към митинг-шествие, което аз и неколцина мои приятели организираме по повод втората годишнина от наводнението в квартала ни.

Целта на този протест е да изискваме от общинската власт конкретни срокове за действия по изпълнение на изграждането на деретата и превръщането им в охранителни канали.

Всички Вие знаете какво се случи в онази нощ. Всички Вие по някакъв начин участвахте в опита квартала и хората да влязат в нормален ритъм на живот. Някои от Вас претърпяха човешки загуби - деца, майки, бащи... роднини.

Тази болка е неизмерима.

Това, което вероятно повечето от Вас не знаят е, че вече две години след онази злокобна нощ, въпреки даренията на хора от цялата страна, а и от чужбина - нищичко не се е променило. Нищо не се прави за да се предотврати повторение на трагедията.

Ръсят се обещания на „килограм“, но след това следва... нищо. Уж все започват, но вече втора година всичко е уж.

Аз лично съм бесен! Предполагам, че и много от Вас също. Уклончиви обещания вече няма да минат!

Ето защо, ще направим този митинг-шествие протест. Това е един от последните варианти да искаме едно единствено нещо - да имаме правото да сме живи. А ние имаме това право. То ни е дадено по рождение и с бездействието си, властите ни го отнемат.

Точно затова, аз ще поискам конкретни срокове за изпълнение и ако те не се спазят - още от сега ще поискам оставката на госпожа кметицата ни. Ще я поискам и защото проблема в квартала не са само деретата. Нито един проблем не се решава, но пък се създават нови.

Според мен, местната ни управа е тотално негодна да работи адекватно и в полза на хората от квартала. И като така, редно е да постъпи по единствения достоен начин - да подаде оставка!

Държа да Ви уверя, че този протест не се повежда от която и да е партия и няма ангажираност към такава. Повеждам го аз, Николай Иванов. Безпартиен. Баща на две деца. Потърпевш.

Обръщам се към всички Вас, пострадали, съкварталци, а и към всички съпричастни към трагедията!

Каня Ви да се присъедините към мен и приятелите ми!

Моля Ви да разпространите това ми намерение!“

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама