Оставиха в ареста рецидивист за кражба на автомобил в Стара Загора

14:33, 10 юни 16 25 411 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо рецидивист за кражба на автомобил.

37-годишният старозагорец Иван Н. е  привлечен като обвиняем за кражбата на автомобил  „Крайслер Вояджер“. Престъплението е извършено в тъмната част на денонощието на 2 срещу 3 февруари 2016 г. в  Стара Загора. Колата е собственост на  негов познат, но въпреки това той я отмъкнал, а по късно обвиняемият продал автомобила на лице от село Скалица, област Ямбол.

Иван Н. е криминално проявен и многократно осъждан за извършени престъпления от общ характер, информираха от прокуратурата. Към настоящия момент срещи него се води разследване по три досъдебни производства. За последно той е бил освободен от затвора на 10 октомври 2014 г., поради изтърпяване на наказание от една година и осем месеца лишаване от свобода за измама. Районен съд - Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Иван Н. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Иван Н. мярка за неотклонение може да се обжалва пред Окръжен съд-Стара Загора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама