Москов не изключва партии от мнозинството да се обединят около общ кандидат-президент

14:35, 10 юни 16 / Политика 25 253 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Решение на РБ е да се яви с единна кандидатура на президентските избори и всяка една от политическите сили ще извърви своя собствен път. Не се изключва възможността политически партии от мнозинството да се обединят около определена кандидатура, която е очевидно видимо добра и смислена. Това коментира пред журналисти в парламента здравният министър от Реформаторския блок Петър Москов, предаде репортер на София Topnovini.bg.

“Защо не очаквате РБ да издигне собствена кандидатура? Вчера една социологическа агенция твърди, че РБ е трета политическа сила“, похвали се Москов.

За изказване на Бойко Борисов, че няма партньори в политиката, здравният министър заяви, че не е коментатор на думите на премиера. „Знам, че стабилна, със средносрочен и дългосрочен хоризонт, политическа конструкция, която да въплъщава общите усилия на политически партии и коалиции, които имат проевропейска и реформаторска инициатива, е нужна за България, защото алтернативата ми изглежда страшна“, обясни той.

По темата за нападенията над лекари, Москов посочи, че никога нямало да спрат окончателно. „Това е част от риска на колегите, които работят там. Видно е, че мерките, които взехме в началото на нашия мандат, доведоха до много рязко спадане на това нещо. Това, което заварихме – по едно нападение дневно – вече не се случва. Ще бъде сериозно преследвано и извършителите ще бъдат наказвани“, категоричен бе здравният министър, като отчете, че и за всички вече имало лекарства.

„Помните ли, че нямаше да има лекарства за онкоболните? Резултатът е, че за всички има лекарства, а в бюджета на касата са постъпили са постъпили над 20 млн. лв. от началото на годината като задължителна отстъпка“, уточни още Петър Москов.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама