„Работилница за дигитални умения“ ще обучи 150 русенци

14:52, 10 юни 16 / Политика 25 323 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Работилница за дигитални умения“ ще обучи 150 русенци, стана ясно днес по време на пресконференция по повод началото на проект „Работилница за дигитални умения“ на сдружение “Startup Factory”. Той се реализира с подкрепата на общинската фондация „Русе – град на свободния дух” и ВН-социален проект на Еконт, в рамките на конкурс „Знание и растеж“.

На представянето на инициативата присъстваха Емилиян Енев – председател на УС на Сдружение “Startup Factory”, председателят на УС на фондацията зам.-кметът по Европейско развитие д-р Страхил Карапчански и Маринела Колева – директор на „Социални проекти“ в „Еконт“ ЕООД.

Проектната идея „Работилница за дигитални умения“ предвижда организирането на серия от тематични курсове, практически семинари, демонстрации, експерименти, симулации и работни сесии, които са насочени към развитие на дигиталните и техническите умения на хората от Русе и областта. Очаква се в рамките на проекта да бъдат обучени 150 души.

Д-р Карапчански заяви, че проектът напълно се вписва в контекста на Иновационната стратегия за интелигентна специализация на Община Русе 2016-2025 г., която ще бъде внесена за разглеждане на редовното заседание на общинския съвет през юли.

„Работилницата за дигитални умения“ ще започне в края на юни с курс по 3D дизайн, който ще се води от ученици. През юли ще се проведе курс по сглобяване и управление на дронове. Предвидено е и обучение по софтуерни разработки и роботика.

Всички курсове ще съдържат практическа част, която цели разработката на конкретен проект от участниците. В края на курсовете ще се представят прототипите на продуктите и усвоените умения пред аудитория.

Проектите ще бъдат насочени към решаване на проблеми на бизнеса и жителите в Русе, намиране на нови технологични решения на съществуващи услуги и демонстрации на придобитите компетенции чрез симулации в реална работна среда. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама