Гларус ще е талисман на регатата „Тол шипс“

15:21, 10 юни 16 25 421 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Гларус ще е талисман на международната регата „Тол шипс“, на която Варна ще бъде домакин от 1 до 4 октомври. Това е резултатът от конкурс, организиран от община Варна. По регламент в него се включиха ученици от V до XII клас от варненски училища и извънучилищни институции - школи, читалища и др.

Участниците в конкурса можеха да използват всички видове техники на изящните и приложните изкуства, както и дигитални техники, като всеки участва само с една визия и послание към него.  14 души подадоха 12 проекта на хартиен носител и 2 по електронна поща, съобщиха от общинската дирекция „Спорт“. Жури, съставено от представители на организационния комитет за регатата, разгледа проектите и отличи най–добрите от тях.

На първо място е класиран проектът на 18-годишната Мария Трофимова, ученичка в XII клас в НУИ „Добри Христов“. Той е изпълнен с цветни моливи и тънкописец, а собственото й описание е следното:  „Гларусът е усмихнат и дружелюбен, на една от скиците е изобразен с малко хартиено корабче, което е тематично свързано с главната тема – регатата. Гларусът е облечен в морска униформа, което също го свързва с темата“.

Журито определи и две поощрителни награди - на Йордан Павлов (18 г.) и Явор Нанков (13 г.). Те, както и победителката в конкурса, ще получат награди.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама