В Шумен стартира акцията „Ваканция! Да запазим децата на пътя”

15:28, 10 юни 16 25 245 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ежегодната полицейска акция „Ваканция! Да запазим децата на пътя” започна днес в Шумен и ще продължи до края на август.

„Ще се акцентира върху проверките на спазването на забраната за возене на деца без обезопасителни системи и използването на колани. Ще работим основно в районите на учебните заведения, особено в дните, когато са тържествата за края на учебната година”, каза инспектор Мирослав Миронов от Областната дирекция на МВР в Шумен.

Ще бъдат проведени и беседи с учениците от горните класове и ще се наблегне на това да не се  допуска непълнолетни и малолетни водачи да управляват мотоциклети и коли.  

„Подрастващите във възраст от 16 до 18 години карат мотопеди и мотоциклети, които в повечето случаи даже са технически неизправни. Младежите карат и без каски, а това е много опасно, защото при ПТП, последствията са много тежки. Когато се засекат такива случаи, се санкционират както родителите, които са допуснали неправоспособни младежи да управляват моторни превозни средства, така и тийнейджърите.  Глобите са от 100 до 300 лв.

От Пътната полиция апелират към родителите да осъществяват контрол, особено когато децата им са навън, на пътя, с колелета и ролери. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама