45% от българите смятат, че всички мигранти са радикални ислямисти

15:44, 10 юни 16 25 273 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
45% от българите смятат, че всички мигранти са радикални ислямисти, сочи проучването си Институтът за регионални изследвания (ИРИЗ) към Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите (ВУАРР), стана ясно след оповестяването на данни от изследването днес в Пловдив.

Две трети от анкетираното население подкрепя ограничителни мерки спрямо мигрантската вълна в Европа, съобщи икономическият анализатор Светлозар Гледачев.

"Последните 25-30 години нагласата на българското общество се променя, те не възприемат чужденците и са нетолерантни, като дори има силно отдръпване и в самото общество. Тази промяна е с основно икономическо измерение и е във връзка с обедняването на хората", поясни Гледачев.

"Мултикултурният и моделът на асимилация очевидно се провалят", категоричен бе директорът на ИРИЗ доц. Ерванд Степанян.

38 % от анкетираните в социологическото проучване за масовите нагласи на българите относно бежанската криза смятат, че не трябва да бъдат отделяни средства за издържането на мигрантите. Водещо в преценката на ситуацията е страхът заявиха изследователите.

Конфликтът няма да бъде разрешен през следващото десетилетие, като големият проблем, който строи пред България е завръщането и обратната миграция от Западна Европа. Поредица от статии на изследователите ще се опита да предложи мерки за справяне с проблема и пояснение на икономическият му корен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама