Освободените за обира в Хасково се справили с детектора, ченгета откриха бус

15:49, 10 юни 16 25 290 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двамата мъже, които бяха задържани за 24 часа, а след това освободени за обира на Пощата в Хасково, са преминали успешно теста с детектора на лъжата, научи Topnovini.bg. Точно това е станало причина мъжете да бъдат освободени от ареста, твърдят запознати.

Обирът на пощата стана завчера. Към момента се тиражира информацията, че неизвестните са задигнали 1 800 000 лв. Наши източници трети ден твърдят, че липсващата сума е 2 800 000 лв. Към момента извършителите остават неизвестни.

Междувременно криминалистите проверяват още една връзка. В нощта на обира е имало откраднат бус от Димитровград. В момента разследващите проверяват дали това возило не е свързано с грабежа. Превозното средство е собственост на димитровградска фирма. От него са иззети много дактилоскопни следи. Взет е материал, за да се направи ДНК анализ. Криминалистите дори са иззели миризма, за да се направи одорологична експертиза, в която се включва и обучено куче. Микробусът "Фиат Дукато" бе намерен на метри от Пощата в Хасково.

Полицаи обаче са скептични, че бусът ще внесе яснота в извършения грабеж. Ченгета обясниха, че в повечето случаи крадците палят возилото, а не го изоставят. В случая, в буса имало оставени шишета с вода и кока кола.

За момента от полицията и прокуратурата не дават информация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама