Нелегален емигрант без редовни документи е осъден в Русе

15:53, 10 юни 16 25 244 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нелегален емигрант без редовни документи е осъден в Русе. Младият мъж твърдял, че е на 15 години и от Афганистан, роден в Кандахар, но за доказателство имал само фотокопие, но не и оригинал на акт за раждане, издаден от Ислямската република. Други докумнети нямал в себе си при арестуването.

Той бил заловен на 19 май 2016 г. на ГКПП „Дунав мост“ при опит да премине от България в Румъния без разрешение на граничните власти.

На нарушителя на закона били назначени служебен адвокат и преводач от пущу, за чиито услуги ще плаща българският данъкоплатец.

Нелегалният емигрант сключил споразумение с прокуратурата, в което било договорено наказанието му – 5 месеца условно, с 2 години изпитателен срок, както и обществено порицание, което ще бъде извършено чрез прочитане на присъдата по общинското радио „Русе“.

От наказанието му е приспаднато времето, през което е бил задържан. Възпитателната работа с младежа за времето на условното осъждане е възложена на служителите от Дирекция "Миграция" при МВР.

Той дължи направените разноски в хода на досъдебното производство за изготвяне на техническа експертиза на документ, които трябва да се заплатят в полза на Регионална дирекция "Гранична полиция" - Русе.

Ообреното от съда споразумение има последиците на влязла в сила присъда. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама