Детските летни работилници в градската библиотека в Шумен започват на 20 юни

16:09, 10 юни 16 / Култура 25 623 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За десета поредна година Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” в Шумен предлага на своите малки читатели интересно, вълнуващо лято в ателиетата и клубовете на Детска лятна работилница за изкуство. Това съобщиха от културния институт в града.

Под наслов „Забавлявай се активно” Детски отдел на библиотеката организира за малките и по-големи деца четири клуба и пет ателиета.

Детската лятна работилница започва с клуб „Йога за деца”, чиито занятия ще се състоят в делничните дни от 20 юни до 1 юли, от 9.30 до 11.30 ч. Под ръководството на Десислава Кръстева, инструктор към Фондация „Изкуството да живееш”, малчуганите, избрали клуба, ще усвоят основни за системата йога техники, които влияят благотворно върху организма и балансират емоциите.

Сбирките на клуб „Безопасно сърфиране в Интернет” ще се състоят от 10.30 до 11.30 ч. в седмица от 27 юни до 1 юли и ще са под ръководството на Ваня Борисова от Дигитално студио на библиотеката.

Биляна Васкова, художник, работещ в областта на приложно-декоративните изкуства и фотографията, ще ръководи „Фото-видеоателие” – всеки делничен ден от 10 до 12 ч. в периода 4-15 юли, и ателие „Да рисуваме заедно” – от 10 до 12 ч. в делничните дни в периода 15-26 август.

Доброволци към Български младежки червен кръст ще ръководят клуб „Базови знания за първа долекарска помощ” в периода 11-15 юли, от 10 до 12 ч. от 18 до 29 юли, от 10 до 11 ч. ще са заниманията в клуб „Практически умения по бойни изкуства” под ръководството на Добромир Добрев, инструктор по граплинг, кенджуцу и други бойни изкуства, притежател на черен колан по карате.

Заниманията в ателието за декупаж „Фантазия от салфетки” с ръководител Елена Петрова са предвидени в периода 25-29 юли, от 10.00 до 12 ч. От 1 до 12 август, отново от 10 до 12 ч., Детски отдел на библиотеката предлага на своите читатели занимания в приложното ателие „Магия от хартия”, в което под ръководството на педагога Даниела Николова ще усвоят техниките на изкуствата оригами и квилинг и ще изработват декоративни изделия от хартия.

Част от августовските творчески занимания за деца в библиотеката е и ателието „Театрално-музикална работилница” под ръководството на педагога Светла Попова. Ателието предлага занимания в областта на сценичните изкуства в периода от 1 до 31 август, от 10 до 12 ч., и ще приключи с представянето на музикално-театрална пиеска.

Записванията за летните детски клубове и ателиета се осъществява на място в Детски отдел на библиотеката срещу читателска карта.

Извън Детската работилница за изкуство Детски отдел на Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” и СНЦ „Мисия Култура” организират и лятна следобедна занималня за деца от предучилищна и начална училищна степен. Заниманията започват на 13 юни и ще продължат до 30 август, всеки делничен ден, от 13 до 17 ч. Цената на дневно посещение за дете е 4 лв.

Занималнята ще води педагогът Галина Кънева, като в занятията са предвидени спортни и образователни игри, творчески приложни занимания, запознаване с автори и интересни детски текстове, занимателни игри на открито и други.

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама