95 абсолвенти изпрати Юридическият факултет на РУ

16:11, 10 юни 16 25 237 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тържествена церемония по връчване на дипломите на студентите от Випуск 2016 на Юридическия факултет на Русенския университет “Ангел Кънчев” се състоя днес в “Канев център”.

В приветствието си към завършващите ректорът на Русенския университет проф. Велизара Пенчева цитира френския индустриалец Огюст Датьоф, който казва, че основната роля на юриста, както и на адвоката е не толкова да определят дали една кауза е добра или лоша, а да могат да открият дали има нещо добро и в най-лошата кауза. Тя пожела на младите юристи да запазят жив пламъка на духовното безпокойство и научното си любопитство.

По време на тържеството проф. Димитър Костов поздрави абсолвентите от името на преподавателския състав на Юридическия факултет. Обучението в университета дава знание и възпитание, високо ниво на образованост и висока професионална квалификация и контролирано поведение, припомни пред аудиторията проф. Костов.

По традиция поздравителното слово на декана на Юридическия факултет проф. Лъчезар Дачев беше на латински. От името на кмета на Община Русе приветствие отправи заместник-кметът и випускник на Русенския университет, Наталия Кръстева, която е от първия випуск, завършили факултета.

Тази година своите дипломи получиха 95 абсолвенти – в редовна и задочна форма на обучение. С отличен успех завършиха 7 от тях.

Първенец на випуска е Ваньо Димитров с академично постижение 5.77. 

Гости на церемонията бяха представители на държавната, местната и съдебната власт, представители на юридическата наука и практика, възпитаници на факултета, заемащи важни позиции в обществото, преподаватели, бизнесмени.

Юридическият факултет на Русенския университет е създаден през 1992 година и се състои от 4 катедри: “Частноправни науки”, “Публичноправни науки”, “Наказателноправни науки” и “Чужди езици“. През годините на своето съществуване той извоюва мястото си сред най-добрите юридически факултети в България. В него се подготвят висококвалифицирани юристи за работа в системата на правосъдието, в държавната администрация, бизнеса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама