Британски младежи бягали от стрелбата срещу Mityo The Eyes

16:37, 10 юни 16 / Любопитно 25 653 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Новината за престрелката в Слънчев бряг, при която беше ранен Димитър Желязков – Митьо Очите, а негов охранител беше убит, се разпространи и в чужбина. Британският таблоид „Дейли Мирър“ разказа историята на петима тийнейджъри от Шотландия, които са били в епицентъра на инцидента.

„Британски тийнейджъри, които са били на първа ваканция в чужбина, са били принудени да бягат от страх за живота си, след като мафиоти са открили стрелба в български плажен бар“, пише изданието.

Рос Уорбек, Джоел Еуард, Нейтън Смит, Крейг Пул и Джак Адамс били в заведението 4You, където се разиграла престрелката като сцена от филм. След като нахлули „петима маскирани гангстери“, последвали изстрели, а младежите побегнали.

"Беше напълно нереално и все още не мога да повярвам какво точно се случи. Ние бяхме точно до стрелците, те бяха на 10 фута (3 метра) от нас. Ние избягахме от бара, след като прескочихме една ниска стена, която го обграждаше. Когато погледнахме назад, видяхме, че още десет мъже без маски бяха пред бара и стреляха към бара. Престрелката продължи около минута, след което избягаха в различни посоки", разказа 17-годишният Рос Уорбек пред „Дейли Мирър“.

Младежите са благодарни на местните хора, които са били загрижени за сигурността им и помогнали да се върнат в хотела, където били настанени.

Британският таблоид обръща внимание на официалните коментари на МВР, но не и на тезата, че става въпрос за битов скандал за паркоместа. Димитър Желязков или известният drug lord Mityo The Eyes (наркобос Митьо Очите) е бил прострелян на пет места, отбелязва още вестникът, като припомня миналото му, свързано с наркоразпространение.

След инцидента премиерът Бойко Борисов сподели притеснението си, че „някакви махленски биячи“ могат да провалят туристическият летен сезон у нас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама